PROFESIJŲ PASAULIS

Šiemet Karjeros savaitė buvo ypatinga renginių gausa.

5a klasės mokiniams anglų kalbos mokytoja Iraida Vlasova organizavo trumpalaikį projektą Interjero dizaineris. Mano svajonių namo projektavimas. Kiekvienas iš penktokų suprojektavo puikų, neįprastą namą, angliškai parašė kambarių ir name esančių daiktų/ baldų pavadinimus.
Mokytoja IG klasės mokiniams pasiūlė atlikti testą What‘s the job for you?, iš testų rezultatų mokiniai sužinojo, kokia profesija galėtų būti tinkamiausia kiekvienam iš jų. Paaiškėjo, kad tarp šiandieninių IG klasės mokinių gali būti talentingų inžinierių, elektrikų, slaugytojų ir interjero dizainerių. Vėliau mokiniai ruošė prezentacijas apie tinkamiausią sau profesiją ir pristatė, kur galima ją įgyti, ar reikalingas aukštasis išsilavinimas, ar yra tos profesijos atstovų paklausa darbo rinkoje.

7a klasės mokiniai, paraginti anglų kalbos mokytojos Marijos Andrijevskos, parengė ir pristatė profesijų galeriją anglų kalba. Kiekvienas mokinys aptarė pasirinktos profesijos privalumus ir sunkumus, su kuriais susiduriama dirbant.

IG-IIG klasių mokiniai per istorijos ir pilietiškumo pamokas buvo supažindinti su teisininko profesija, Lietuvos teisinės sistemos veikimo principais, teisminių procesų eiga. Taip pat istorijos mokytoja Rasa Jachimovičienė papasakojo, kur galima įgyti teisininko profesiją, kokiomis savybėmis turi pasižymėti teisininkas, kuo patraukli ši profesija. O IIIG klasės mokinys Patryk Survilo susipažino su istorijos mokytojo profesija. Nors mokiniui istorijos pamokos patinka, mokinys domisi istorija, tačiau, pasak Patryko, mokytojo profesija nesužavėjo, nes reikia daug kantrybės ir žinių.

Ugdymo karjerai veiklų organizatorė Oksana Aleknavičius

Skip to content