ĮVAIRIOS PROFESIJOS – ŠEŠĖLIAVIMAS

Lapkričio 17 d., tęsiant karjeros savaitę, šešėliavime dalyvavo IIIG kl. mokinės Aurelija ir Božena. Jos pirmiausiai stebėjo vieną lenkų kalbos pamoką 7a klasėje, o paskui pačios vedė lenkų kalbos pamokas penktokams (po vieną pamoką). Merginos iš anksto pasiruošė pamokoms, taigi joms gerai pavyko jas pravesti. Mokinės susidomėjo mokytojo profesija, nors, jų nuomone, ji tikrai nelengva.

Raštinėje šešėliavo trys IIIG klasės mokiniai – Ernestas J., Barbara ir Maksim. Mokiniai išbandė raštinės vedėjo ir laboranto profesijas ir atliko keletą užduočių: rašė įsakymus, išdavė mokinio pažymėjimus, tvarkė buhalterinius dokumentus. Sužinojo, kaip archyvuojami dokumentai, kaip ir kur galima surasti archyvinius duomenis.

IIIG klasės mokinės Ema ir Katažina susipažino su socialinio pedagogo profesija: kokios reikalingos savybės, ką svarbu žinoti, kaip reikėtų pasiruošti norint tapti soc. pedagogu. Mokinės sužinojo, kur galima studijuoti, kiek laiko trunka studijos, kokios darbo galimybės, kur galima įsidarbinti baigus studijas ir įgijus soc. pedagogo išsilavinimą. Mokinės buvo supažindintos su soc. pedagogo pareigybės aprašu, tikslais, uždaviniais, taip pat su tuo, kokia dokumentų bazė reikalinga dirbant. Mokines kiek nustebino dokumentų gausa, jos sakė, kad reikia pildyti labai daug įvairių dokumentų. Mokinės, padedant soc. pedagogei ir klasės vadovei, naudodamos „Aš pirmokas“ metodą atliko 1a klasėje adaptacijos tyrimą. Po šešėliavimo mokinės pasidalino įspūdžiais, kad tai yra sudėtingas darbas, reikalaujantis daug kantrybės, tačiau įdomus ir kūrybiškas, o svarbiausiai – reikalingas.

IVG klasės mokinė Monika susipažino su lenkų kalbos mokytojos profesija ir vedė 8a klasei pamoką, per kurią aštuntokai įtvirtino žinias apie būdvardžių laipsniavimą. Mokytojos Lucijos Kuzborskos manymu, Monikai pavyko susitvarkyti su klase, ji gerai suplanavo pamokos veiklas, mokiniai buvo aktyvūs. Tačiau, pasak mokinės, profesija yra sudėtinga, nors ji džiaugėsi, kad patyrė mokytojo darbo specifiką.

Ugdymo karjerai veiklų organizatorė Oksana Aleknavičius

Skip to content